MY PACK, MY HOME – deviza Lykaios

 

Anul 2013 reprezintă primul punct de referință pentru istoria HAITEI: fondarea asociatiei CLUB SPORTIV DE TINERET LYKAIOS, de catre: Catalin Predescu, Bogdan Matei și Mihail Dumitrescu, alaturi de care s-a alaturat in anul 2016, un alt iubitor de sport, in persoana lui Cristi Nitu. 

Viziunea Lykaios, in ceea ce priveste strategia de dezvoltare, are caracter de leadership polisportiv,  ceea ce s-a materializat de la bun inceput prin deschiderea mai multor sectii:

  • RUGBY (prin rugby non-contact, RUGBY-TAG) coordonata de catre prof. Catalin Predescu. Sectie activa in prezent.
  • FOTBAL (dedicata fotbalului juvenil) sub coordonarea prof. Bogdan Matei, sectie momentan suspendata
  • TURISM SPORTIV MONTAN sectie coordonata de catre Mihail Dumitrescu, un mare iubitor de hike-uri montane. Sectia a fost ulterior suspendata, prin plecarea lui Mihai in afara tarii, din motive profesionale.
  • CICLISM sectie deschisa in anul 2016 si coordonata de catre ec. Cristi Nitu. Sectie activa in prezent.
  • NATATIE sectie deschisa in anul 2019, coordonata de catre prof. Catalin Predescu. Sectie activa in prezent si aflata in dezvoltare accentuata.
  • HANDBAL sectie care a functionat la Cisnadie, Sibiu, timp de 2 ani, ulterior inchisa.
  • LEADERSHIP este cel mai important departament al CST LYKAIOS si este format din elevi ai Colegiului National Mircea cel Batran, membrii activi in echipele de Rugby-Tag si Rugby Touch, activi in organizarea tuturor proiectelor si evenimentelor clubului.

Anul 2013 a presupus nu doar fondarea Clubului Sportiv de Tineret LYKAIOS ci și fondarea LYKAIOS YOUNG LEADERS GROUP, adica a departamentului LEADERSHIP precum și a primelor echipe de rugby tag pentru clasele primare, gimnaziale si de  liceu, în cadrul aceluiași colegiu din județul Vâlcea. Numele echipelor care au deschis istoria rugby-ului in Valcea: VOIEVOZII, LUPII NEGRI si LUPII NEGRI LYKAIOS care începand cu anul 2013 au obținut titlurile de Campioni Nationali, Vicecampioni Nationali si Mențiuni multiple la Etapele Finale Nationale de Rugby Tag din cadrul ONSȘ dedicată claselor primare, gimnaziu si liceu.

De-a lungul anilor, clubul si-a dezvoltat si consolidat pozitia de lider in domeniu sportiv atat prin organizarea unor evenimente cu caracter sportiv (dedicate copiilor si tinerilor) cat mai ales prin implicarea directa, in colaborare cu fundatia TAG RUGBY TRUST din Londra, pentru aparitia si dezvoltarea unei noi ramuri sportive in scolile si comunitatile din judetul Valcea: RUGBY-TAG . Intreaga activitate fiind realizata de catre LYKAIOS YOUNG LEADERS GROUP, promovand astfel MISIUNEA LYKAIOS: WE RISE LEADERS FOR A NEW WORLD!

Astazi, intreaga haita a Clubului Sportiv de Tineret LYKAIOS continua sa promoveze si sa practice DEVIZA, MISIUNEA SI VALORILE LYKAIOS, in credinta ca prin actiunile noastre, lupul Lykaios, simbolul purtatorului de Lumina al vechilor daci, va tine haita unita si puternica!